OVER ONS

Lia Verstegen en Chantal Slotboom

Lia Verstegen

Kunst is voor mij de grootste liefde. Beeldend kunstenaars onderzoeken iets en vertalen hun eigen verhaal weer naar een beeld. Ze laten mensen anders naar de wereld kijken. Het geeft vaak andere perspectieven. En dan blijkt dat die wereld, zelfs zonder toegepaste kunst, vormgeving of architectuur zeker zo mooi is. Ik gun iedereen de mogelijkheid om zo intens te kunnen genieten van de wereld om ons heen.
Helaas leerde ik al snel dat in mijn omgeving (regio Oss) mensen niet op die manier van de wereld genieten. Ik kwam zelf ook pas laat in aanraking met kunst. Het is vaak voor mensen iets afstandelijks en kostbaars. Vanuit het ideaal om mensen meer in aanraking te brengen met kunst ben ik Atelier Anders gestart.
De galerie biedt een podium voor jonge kunstenaars. In een ruimte vol met goed kunst bied ik leuke workshops en leerzame cursussen die mensen op een toegankelijke manier enthousiast maken voor kunst.
Door kunst op een laagdrempelige manier te brengen, ontstaan er workshops en programma's die ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Denk maar aan een creatief bedrijfsuitje, waarbij mensen elkaar op een andere manier leren kennen, of uitgedaagd worden om samen te werken. 

Chantal Slotboom

Sinds 2 jaar Schaijkse, getrouwd, twee kids van 5 en 8, werkt bij weekblad Arena, houdt van sporten, werkt graag met papier, verf, stof en wol en is gek op tweedehands spullen. 

Chantal: "Hiervoor woonden we in Eindhoven en daar organiseerde we 2x per jaar een Kledingruil. 'Kleding ruilen' was een algemeen begrip en elke keer weer kwam ik met een pareltje naar huis. Sterker nog alle bezoekers gingen met een volle tas tevreden naar huis." 

Er is al genoeg kleding op deze aardbol. Laten we eerst 'bij elkaar in de kledingkast snuffelen' voordat we weer nieuwe kleding kopen!